Αναζήτηση βιογραφικών

Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες

Rate this item
(0 votes)
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΗΤΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες»
 
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014?2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες», (ΦΕΚ 3441/τ.Β΄/22-12-2014).
Στόχος του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ. είναι αφενός η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης σε ζητήματα εκπαίδευσης στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, μέσω της ανάπτυξης της έρευνας και της διδασκαλίας σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις των αντίστοιχων επιστημονικών πεδίων. Αφετέρου, η εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ερευνητικές και διδακτικές προκλήσεις που αναδεικνύονται στο πεδίο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες και να εξελίσσεται συνεχώς επαγγελματικά.
Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες (α) βαθύτερης και
ευρύτερης κατανόησης των διαδικασιών μάθησης και διδασκαλίας στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (β) κατανόησης της αντίστοιχης έρευνας και της σχέσης της με την εκπαιδευτική πράξη και (γ) ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων αναγκαίων για την επιτυχή άσκηση επιστημονικής δράσης στο πεδίο της εκπαίδευσης.
Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εμβάθυνση στις μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής και, ειδικότερα, στην εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην ανάπτυξη και χρήση μεθόδων και τεχνικών για την επίλυση με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο των προβλημάτων στις Επιστήμες της Αγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων και την εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών και Μεταπτυχιακών Εργασιών Ειδίκευσης.
Το Π.Μ.Σ. αναμένεται να συμβάλλει στην προετοιμασία νέου επιστημονικού προσωπικού που θα στελεχώσει την εκπαίδευση, στην αναβάθμιση των υπηρετούντων
εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη της έρευνας και στη στελέχωση συναφών Ερευνητικών Κέντρων και Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Επιπλέον, στον περιορισμό της
διαρροής επιστημονικού δυναμικού προς άλλες χώρες.
 
Μεταπτυχιακοί τίτλοι
Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες».
 
Κατηγορίες πτυχιούχων
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. 

Περισσότερες Πληροφορίες

Διεύθυνση αλληλογραφίας: ΠΤΔΕ/ΔΠΘ, Γραμματεία Τομέα Θετικών Επιστημών (κ. Παπαντή), νέο κτίριο, Γραφείο 33
68100 Ν. Χηλή, Αλεξανδρούπολη. Τηλ. 25510-30033, Fax
25510-30033.
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Σελίδα Μεταπτυχιακού http://eled.duth.gr/postgraduate/about/

Additional Info

  • Επιστημονικό Αντικείμενο: Παιδαγωγική
  • Πάροχος Μεταπτυχιακού: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Οδηγεί σε: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης
  • Δίδακτρα: Ναι
Read 79 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in