Ιατρική ειδικότητα στη Ελβετία

Ιατρική ειδικότητα στη Ελβετία

Διαδικασία

Για να ειδικευτεί κάποιος Ευρωπαίος πολίτης, απόφοιτος ιατρικής στην Ελβετία, απαιτείται να απευθυνθεί πρώτα στην ομοσπονδιακή υπηρεσία Υγείας, για την αναγνώριση του πτυχίου του (MEBECO).

Πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία, δίδονται από την ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου της Ελβετίας.

Μόλις ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αναζητήσει  μόνος του εργασία, απευθυνόμενος σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Ελβετίας. Στην Ελβετία δηλαδή, δεν υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή  στην ειδικότητα. Τα νοσοκομεία επιλέγουν τους ειδικευόμενους με βάση το βιογραφικό τους και την προσωπική συνέντευξη. Λίστα με όλα τα νοσοκομεία της Ελβετίας, καθώς και τις ειδικότητες που χορηγούν, υπάρχει στην ιστοσελίδα του ιατρικού συλλόγου Ελβετίας. Επίσης, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει μέσω e-mailμε τον ιατρικό σύλλογο και να ζητήσει να τον ενημερώσουν για τα νοσοκομεία που έχουν κενές θέσεις στην ειδικότητα που τον ενδιαφέρει.

Απαιτείται επίσης γνώση της Γαλλικής, Γερμανικής ή Ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον «πολύ καλό» (Β2), για να είναι ο ειδικευόμενος σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εργασίας του.

Χρήσιμες διευθύνσεις:

Ιατρικός Σύλλογος της Ελβετίας

Ιατρικός Σύλλογος της Ελβετίας (Οδηγίες στα αγγλικά)

Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας της Ελβετίας

Νοσοκομεία και Κλινικές της Ελβετίας

Πανεπιστημιακές Κλινικές Ελβετίας

Πρεσσβεία Ελβετίας στην Αθήνα

Σύλλογος Ελλήνων Γενεύης

Εταιρία Επιλογής προσωπικού

Grecruitment

Δείτε επίσης:

Ημερίδα με θέμα: Ιατρικές Ειδικότητες: Ελλάδα & Εξωτερικό (16 Μαΐου 2013) (βίντεο & παρουσιάσεις)

Log in