Το Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης

About University

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας έκανε την εμφάνισή του και δραστηροποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε μια εποχή που το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των Α.Ε.Ι. παρουσιάζεται ιδιαίτερα οξύ.

Βασικός σκοπός του είναι να προσφέρει στους φοιτητές και στους αποφοίτους πληροφορίες τόσο σε θέματα που αφορούν τη σταδιοδρομία τους όσο και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος για τη νεολαία.

Η παρούσα ιστοσελίδα του φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μηχανισμό διαρκούς ενημέρωσης και πληροφόρησης των φοιτητών και των αποφοίτων σε θέματα που σχετίζονται με την αναζήτηση μιας πετυχημένης σταδιοδρομίας.

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας θα συνεισφέρουν στην βελτίωση αυτής της προσπάθειας και είναι ζωτικής σημασίας για την διεκπεραίωση αυτού του έργου.

Το Γραφείο Διασύνδεσης παρέχει σε φοιτητές και αποφοίτους:

  • > πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές, υποτροφίες & κληροδοτήματα,
  • > προκηρύξεις & αγγελίες θέσεων εργασίας,
  • > ατομική & ομαδική συμβουλευτική σταδιοδρομίας,
  • > εργαστήρια & εκδηλώσεις επαγγελματικής ανάπτυξης & επιχειρηματικότητας.

 

Άρθρα για το Γραφείο Διασύνδεσης

«Ημέρες Καριέρας» ΑΠΘ: Πύλη στην αγορά εργασίας. Περίπου 650 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του ΑΠΘ συμμετείχαν στις «Ημέρες Καριέρας», που διοργανώνει κάθε χρόνο την τελευταία 6ετία το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος. Εδωσαν συνεντεύξεις σε εκπροσώπους 65 επιχειρήσεων, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ενδιαφερόμενων νέων, και το 20% έως 30% αυτών προσελήφθη.
Άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή", 23/5/2018
Το ΑΠΘ χτίζει το μέλλον των πτυχιούχων του. Με τις Ημέρες Καριέρας, στις οποίες συμμετέχουν 70 κορυφαίες επιχειρήσεις, δίνει επαγγελματική διέξοδο στους αποφοίτους του.
Άρθρο της εφημερίδας "Έθνος", 22/5/2018

Log in